Matematik

matematik haster :/

28. oktober 2012 af karo199 (Slettet)

Hej .. 

Jeg skal have reduceret følgende udtryk: (2a + 3b)"2" – 3b(4a + 2b) – (2a + b)(2a – b)

er kommet frem til 4a2+9b2+12ab -12ab-6ab- 4a2+2ab-2ab+b2 = 10b2-6ab

er ikke sikker på om jeg har gjort det rigtigt, nogle der er søde og lige se om det passer.

på forhånd mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2012 af mathon

 

                4a2+9b2+12ab     -    (12ab + 6b2)      -    (4a2 - b2)
                                                                                   her var
                                                                                   en tegnfejl

 

      prøv lige at hæve minusparenteserne rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

                                   (2a + 3b)2              – 3b(4a + 2b)       – (2a + b)(2a – b)   =

er kommet frem til      4a2+9b2+12ab     -12ab-6ab           - 4a2+2ab-2ab+b2   =   10b2-6ab

fejlen ligger i den midterste del

– 3b(4a + 2b) = -(12ab+6b2) = -12ab-6b2

der er ingen fortegnsfejl


Svar #3
28. oktober 2012 af karo199 (Slettet)

så altså 10b2+6ab ?

men jeg forstår da ikke hvorfor det bliver +6ab da det jo er -3b * +2b ? - * + giver jo - ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Det bliver ikke -6ab, det bliver -6b2

(2a + 3b)2              – 3b(4a + 2b)       – (2a + b)(2a – b)   =

4a2+9b2+12ab        -12ab-6b2           - 4a2+2ab-2ab+b2   =

4b2      +0ab+0a2


Svar #5
28. oktober 2012 af karo199 (Slettet)

nååårh sikke en dum fejl jeg har lavet... tak for din tid ihvertfald :)


Skriv et svar til: matematik haster :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.