Matematik

Integration

28. oktober 2012 af ???gæt (Slettet) - Niveau: A-niveau

(3x-8)^3·3 dx 

nogen, som kan hjælpe med at finde stamfunktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af mathon

 

            sæt
                     u = 3x-8   og dermed   du = 3dx

 

                     ∫ (3x-8)3·3dx  = ∫ u3du = (1/4)u4 + k = (1/4)·(3x-8)4 + k

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

 ... Mener du: f (x) = (3x-8)3 • 3     ...?


Svar #3
28. oktober 2012 af ???gæt (Slettet)

Jaa


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

hvis #2 gælder, så

∫ f(x) dx = ∫ (3x-8)33 dx

Her sætter du : u = 3x - 8

du / dx = 3 ⇔ dx = (1 / 3) du

(1 / 3) går ud med 3, og der fås

∫ (3x-8)3 • 3 dx = ∫ u3 du = (1/4)•(3x-8)4 + k, hvor k er en konstant.

 


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.