Matematik

Løsning af ligning -2x2-0,5x-3=4,2x-5

28. oktober 2012 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

kan nogen hjælpe mig med at løse følgende linging -2x2-0,5x-3=4,2x-5

Du må gerne skrive hvad du fortager dig for hvert skridt.

Rigtig mange tak på forhånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af mathon

 

                            -2x2-0,5x-3 = 4,2x-5

     løs
                            2x2 + 4,7x - 2 = 0


Svar #2
28. oktober 2012 af Cerebrum (Slettet)

mange mange tak mathon

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2012 af TicTacToe (Slettet)

Hej :) Vi skal løse denne som en andengradsligning, og da disse er på formen ax^2+bx+c=0 vil vi derfor have alle tallene på den ene side.

-2x^2-0,5x-3=4,2x-5 <=>

-2x^2-0,5x-3-4,2x+5=0 <=>

-2x^2-4,7x+2=0

Her har du så din andengradsligning. For at løse denne bestemmer du først diskriminanten hvorefter du bestemmer x i tilfældet af, at d er større eller lig med 0.

Det vil jeg lade dig om ;D


Svar #4
28. oktober 2012 af Cerebrum (Slettet)

Mange tak TicTacToe for svaret.

Jeg har nemlig fundet deskriminanten som var større end 0, hvilket der findes to løsninger. Dem har jeg også fundet. Men nu vil jeg beregne skæringspunkternes y-koordinater. Og det er jeg ikke klar over hvordan jeg kommer frem til .

Jeg håber du kan hjælpe mig

mange mange tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2012 af TicTacToe (Slettet)

Er ikke sikker på at jeg følger dig med skæringspunkter? Mener du at du skal finde de tilhørende y-værdier til hver x-værdi?

I så fald skal du blot sætte tallet ind på x'ets plads:

f(x) = 2x^2-4,7x+2

Den første...:

f(0,5580...)= 2*0,5...^2-4,7*0,5...+2

f(0,5...)= 0

dvs. første koordinatsæt er (0,56 , 0)

Håber det er til nytte :)


Skriv et svar til: Løsning af ligning -2x2-0,5x-3=4,2x-5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.