Matematik

Sandsynlighed for regn på roskilde 2 gange i træk

28. oktober 2012 af Collerboysdk (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej tænkte om der var nogen der kunne hjælpe mig med det her.

Undersøg sandsynligheden for, at der kommer regn to år i træk på roskilde festival. 

Jeg har en strækning over 39 år og 27 af årene er der regn. 

Nogen der kan skrive en formel for det??



Det skal lige siges at jeg har fundet en formel hvor der står jeg skal Dividere 11 med 39 men forstår helt hvorfor jeg skal dividere med 11 hvor får jeg tallet fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af nielsenHTX

p2=       (27/39)       *     (27/39)           = ???

        sand første år  *   sand andet år


Svar #2
28. oktober 2012 af Collerboysdk (Slettet)

Det giver 1.9 

Skal jeg bruge det tal til noget??

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 nej det gør det ikke.

p=(27/39)*(27/39)=81/169 omregn det nu til procent.


Svar #4
28. oktober 2012 af Collerboysdk (Slettet)

det bliver 50% Har jeg så ret i det? 


Svar #5
28. oktober 2012 af Collerboysdk (Slettet)

Jeg forstår ikke helt din måde at renge på, sidder med en lommeregner har skrevet (27/39)*(27/39)  ind op til flere gange nu og det bliver ved med at give 0.48

:S


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2012 af nielsenHTX

#5 og #4 

p=(27/39)*(27/39)=81/169≈0.4792899=47,93%


Svar #7
28. oktober 2012 af Collerboysdk (Slettet)

Okay tak for hjælpe, jeg forstår ikke helt hvad det er du gør, men regner med det er rigtigt :) 


Og hvorfor så lang en udregning når man bare kan skrive (27/39)*(27/39) =0.4792899*100=47,93%


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2012 af SuneChr

2 regnvejrsår kan udtages på K27,2 måder

2 år kan udtages på K39,2 måder

Sandsynligheden for 2 regnvejrsår  =  27/39·26/38


Svar #9
28. oktober 2012 af Collerboysdk (Slettet)

I ligger alt for højt til mit nevou drenge :D Kan slet ikke følge med i det der :P


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2012 af nielsenHTX

#8 der står ikke noget om det skal være inden for de observeret 39 år.  


Svar #11
28. oktober 2012 af Collerboysdk (Slettet)


Det her er 9 klasses opgave sæt tror det menes det er inde for perioden 
det er en tidsrum 1971-2009 bare lige så i har den information


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. oktober 2012 af SuneChr

1971 - 2009     xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Regn                 xx x xxx xxx xxxx x x x x  xxxx xx xx  x      x

Vi kan ikke, ud af det statistiske materiale, se, hvordan regnvejrsårene klumper sammen.

# 0    11/39  kan jeg ikke se, hvor kommer fra.

 


Skriv et svar til: Sandsynlighed for regn på roskilde 2 gange i træk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.