Matematik

Prikprodukter med 3 vektorer

28. oktober 2012 af Woodbrook (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har problemer med denne opgave, og er helt blank hvordan den skal udregnes:

Givet vektorerne:
a =(-3 over 7), b=(6 over 1) og c=(2 over -3)

og spørgsmålet er: Angiv følgende skalarprodukt:

a·(a +3b -c).

(ps over a, b og c er der en →)

har prøvet lidt med

a^2 +a_1 3 b_1+a_2 3 b_2-(a_1c_1+a_2+c_2)

men det virker meget forkert

 

Håber i kan hjælpe mig ^^


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af SuneChr

Læg først sammen i parentesen og dernæst prikke med a

Vektorer kan herinde skrives som ovenfor.

(- 3 ; 7)•(13 ; - 1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2012 af peter lind

Det nemmeste beregningsmæssigt er at udregne vektoren a+3b-c og derefter gange resultatet skalært med a. Alternativt gælder (a+3b-c) = a·a +3*(a·b) -a·c


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor-regning_38.doc

Svar #4
28. oktober 2012 af Woodbrook (Slettet)

1000 tak for hjælpen i har virkelig reddet mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2012 af SuneChr

# 1  Sorry            (- 3 ; 7)•(13 ; 13)


Skriv et svar til: Prikprodukter med 3 vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.