Matematik

Ligning :/

28. oktober 2012 af Ayaah (Slettet) - Niveau: C-niveau
Spørgsmålet er ikke svært, men der er nogle tal jeg ikke kender, hvad skal jeg gøre ? :/
I et koordinatsystem har man en ret linie, der skærer x-aksen ved x = -4 og som skærer y-aksen ved y = 3.

1. Beregn ligningen y = a*x + b for denne linie.

Håber i kan hjælpe mig :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Linien går gennem de to punkter (-4 , 0) og (0 , 3) . Bestem ligningen for den rette linie gennem de to punkter. Man ved også, at konstanten b angiver y-koordinaten for liniens skæringspunkt med y-aksen.


Svar #2
28. oktober 2012 af Ayaah (Slettet)

Når på den måde så b = 3 ikk ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2012 af mathon

 

               linjens ligning på akseskæringsform
        når
               skæringspunkterne er
                      
                     (u,0)  og   (0,v)

                        
                     x/u  +  y/v  = 1

...............

specifikt

               linjens ligning på akseskæringsform
        når
               skæringspunkterne er
                      
                     (-4,0)  og   (0,3,1)

                        
                     x/(-4)  +  y/(3,1)  = 1                multiplicer med  (3,1

                     (3,1/(-4))x  +  y  = 3,1

                     y = (3,1/4)x + 3,1

                     y = (31/40)x + (31/10)

 


Svar #5
28. oktober 2012 af Ayaah (Slettet)

Mange tak for hjælpen det hjalp virkelig meget :)
Men der er også en anden opgave jeg ikke kan forstå :/



2) Bestem hældningskoefficienten a og konstanten b og angiv ligningen for linjen n, der er ortogonal på linjen l og som går igennem punktet P(x,y) = (0,4)..... :[

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2012 af mathon

             a = (3/4)     b = 3


Svar #7
28. oktober 2012 af Ayaah (Slettet)

Ohh mange tak :) !

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2012 af mathon

OK

 

               linjens ligning på akseskæringsform
        når
               skæringspunkterne er
                      
                     (u,0)  og   (0,v)

                        
                     x/u  +  y/v  = 1

...............

specifikt

               linjens ligning på akseskæringsform
        når
               skæringspunkterne er
                      
                     (-4,0)  og   (0,3)

                        
                     x/(-4)  +  y/3  = 1                multiplicer med  3

                     (3/(-4))x  +  y  = 3

                     y = (3/4)x + 3

                   

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2012 af mathon

       linjen n, der er ortogonal på linjen  y = (3/4)x + 3
       og som går igennem punktet P(x,y) = (0,4)

er

       linjen med hældningskoefficient -(4/3)
       gennem punktet P(x,y) = (0,4)

som
       derfor har ligningen
                                      y = -(4/3)·x + b

hvor
                                      4 = -(4/3)·0 + b

                                      b = 4
hvorfor


                          n:         y = -(4/3)·x + 4
 

 


Skriv et svar til: Ligning :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.