Matematik

Hjælp til opgave med Kædereglen!!

29. oktober 2012 af athom (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber I kan hjælpe med denne opgave.

Det oplyses at: f(3)=9 og f´(3)=6 og g(2)=3 og g´(2)=2

Angiv hvilken differentialekvotient, der er mulighed for at angive, på baggrund af ovenstående oplysninger:

(f ºg)´(2) eller (g º f)´(2)

Hvad skal jeg se på? Det er sikkert meget simpelt, men jeg kan ikke se skoven for bare træer...

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af mathon

         

                (fºg(x)) ' = (f(g(x))) ' = f '(g(x)) • g '(x)

                (fºg(2)) ' = f '(g(2)) • g '(2) = f '(3) • 2 = 6 • 2 = 12

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

(f ºg)´(x) =f'(g(x))*g'(x)

f'(g(2))*g'(2) =

f'(3)*2=6*2


Svar #3
29. oktober 2012 af athom (Slettet)

Mange tak.

Grunden til jeg ikke kunne gennemskue det, er den forskellige x-værdi..og det kan jeg stadig ikke??

Jeg ser at du tager f´(3)=6 og ganger med g´(2)=2 Altså 6*2=12

Er det rigtig forstået?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

ja det er rigtigt


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med Kædereglen!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.