Matematik
Let førsteårs matematik
18. september 2005 af
Sinz (Slettet)
Hej Studi'er :) ..
Jeg har fået en aflevering for. Og vil gerne have lidt respons på nogle opgaver.
Har selvf. selv givet mit svar. Men vil gerne suppleres.
a) (a-5)b-(-ab) <=> ba-5b+ab
b) 4(3(a-b)+2(a+b) <=> 4(3a-3b+2a+2b) <=> 12a-12b+8a+8b <=> 20a-4b
c) (2a-b)(b+1) <=> 2a-b+b+1 <=> 2a+1
d) (a-4b)^2-3 <=> (a-4b)(a-4b)-3 <=> a-4b-3a+12b <=> -2a+8b
og noget lidt andet let :)
a) x^5*x^9 <=> x^5+9 <=> x^14
b) x^n*x^n-3 <=> x^n+n-3 <=> x^2n-3
c) x^5*y^9/y^4 <=> x^5*y^5 <=> (xy)^5
d) x^3n-2/x^n-1 <=> x^2n-1
Påforhånd tak ..
/Sinz
Jeg har fået en aflevering for. Og vil gerne have lidt respons på nogle opgaver.
Har selvf. selv givet mit svar. Men vil gerne suppleres.
a) (a-5)b-(-ab) <=> ba-5b+ab
b) 4(3(a-b)+2(a+b) <=> 4(3a-3b+2a+2b) <=> 12a-12b+8a+8b <=> 20a-4b
c) (2a-b)(b+1) <=> 2a-b+b+1 <=> 2a+1
d) (a-4b)^2-3 <=> (a-4b)(a-4b)-3 <=> a-4b-3a+12b <=> -2a+8b
og noget lidt andet let :)
a) x^5*x^9 <=> x^5+9 <=> x^14
b) x^n*x^n-3 <=> x^n+n-3 <=> x^2n-3
c) x^5*y^9/y^4 <=> x^5*y^5 <=> (xy)^5
d) x^3n-2/x^n-1 <=> x^2n-1
Påforhånd tak ..
/Sinz
Svar #1
18. september 2005 af Sinz (Slettet)
I de første skal man reducere mest muligt.
Og i den anden skal man reducere udtryk til enkelt potens
Og i den anden skal man reducere udtryk til enkelt potens
Svar #3
18. september 2005 af frodo (Slettet)
a) kan godt reduceres mere
b) korrekt.
c) forkert. Der står gange imellem to parenteser, hvis der ikke står andet specifikt
d) brug dine kvadratsætninger
-----
a+b+c+d) ser korrekte ud
--------
DOG!!! skal du lige huske hvornår man bruger biimplikation (<=>) det gør man imellem to ligninger. I alle disse tilfælde skal der sætte ligheds tegn
b) korrekt.
c) forkert. Der står gange imellem to parenteser, hvis der ikke står andet specifikt
d) brug dine kvadratsætninger
-----
a+b+c+d) ser korrekte ud
--------
DOG!!! skal du lige huske hvornår man bruger biimplikation (<=>) det gør man imellem to ligninger. I alle disse tilfælde skal der sætte ligheds tegn
Svar #4
18. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Der skal udvises noget større omhu. Hvad de sidste fire reduceringsopgaver angår, er eksempelvis dette forkert:
a) x^5*x^9 <=> x^5+9 <=> x^14
Regnearternes hierarki _skal_ følges;
x^5+9 er hverken x^14 eller x^5*x^9
Således;
a) x^5*x^9 = x^(5+9) = x^14
Biimplikation (<=>) bruges gennemgående forkert. Der er end ikke tale om udsagn, men derimod reducering af udtryk. Brug _lighedstegn_ i en kæde af identiteter.
Tilsvarende haves
c) x^5*y^9/y^4 = x^5*y^(9-4) = x^5*y^5 = (xy)^5
Da man ligeså i b) og d) skal reducere til enkelt potens (jf. #1), må følgende udtryk være de givne:
b) x^n*x^(n-3)
d) x^(3n-2)/x^(n-1)
Kort sagt:
(1) sæt relevante parenteser!
(2) regn efter igen, med brug af lighedstegn.
//Epsilon
a) x^5*x^9 <=> x^5+9 <=> x^14
Regnearternes hierarki _skal_ følges;
x^5+9 er hverken x^14 eller x^5*x^9
Således;
a) x^5*x^9 = x^(5+9) = x^14
Biimplikation (<=>) bruges gennemgående forkert. Der er end ikke tale om udsagn, men derimod reducering af udtryk. Brug _lighedstegn_ i en kæde af identiteter.
Tilsvarende haves
c) x^5*y^9/y^4 = x^5*y^(9-4) = x^5*y^5 = (xy)^5
Da man ligeså i b) og d) skal reducere til enkelt potens (jf. #1), må følgende udtryk være de givne:
b) x^n*x^(n-3)
d) x^(3n-2)/x^(n-1)
Kort sagt:
(1) sæt relevante parenteser!
(2) regn efter igen, med brug af lighedstegn.
//Epsilon
Skriv et svar til: Let førsteårs matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
