Matematik

Ligning Hjælp!

30. oktober 2012 af eray (Slettet)

For hvilke tal k ≠0 har ligningen kx2+kx−1=0

netop én løsning?

Er helt blank ved denne opgave, håber virkelig at der er en derude der kan hjælpe mig! :))!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

 Én løsning:  d = 0

 k2 - 4 • k • (-1) = 0

 k2 + 4k = 0

 k • (k + 4) = 0

 da k ≠ 0:  k = -4


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

kx2+kx−1=0

har een løsning når diskriminanten er 0

d=k2-4*k*(-1)=0

k(k+4)=0

k=0  eller k+4=0


Svar #3
30. oktober 2012 af eray (Slettet)

Kan du lige fortælle hvad du har gjort med dine tal? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

diskriminanten for andengradsligningen udregnes og sættes lig 0

bruger derefter 0negelen


Skriv et svar til: Ligning Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.