Matematik

Hvordan isolerer man x i disse ligninger?

30. oktober 2012 af Nico6223 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan isolerer jeg x i denne ligning?
6x-3y+2=6x/3y-2 
Kan i også vise hvordan i løser den? Sådan at jeg selv kan lave disse stykker i fremtiden


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

En ligning med 2 ubekendte kan ikke løses.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#1 men x kan godt isoleres.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Inden x isoleres skal vi lige have at vide, hvor meget der hører til under brøkstregen.


Svar #4
30. oktober 2012 af Nico6223 (Slettet)

6x
3y

er brøken


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

6x-3y+2=6x/3y-2    gang alle led med 3y og forkort brøken

                               læg 9y2 til på begge sider

                               træk 6y fra på begge sider

                               træk 6x fra på begge sider

                               sæt x udenfor parentes på venstre side

                              del med parentesen på begge sider

så burde du have x alene tilbage på venstre side

                              


Svar #6
30. oktober 2012 af Nico6223 (Slettet)

tak for svaret, men kan du også forklare hvorfor du gør det? Ville være meget taknemmelig for det, da jeg vil kunne gøre det selv i fremtiden.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Først ganger jeg med fællesnævneren fordi jeg ikke bryder min om brøker i ligninger

Jeg vil gerne samle xern på venstre side derfor trækker jeg først y2 er og derefter yer væk på venstre side ved at lægge lige så meget til, som der mangler ( negativt yer)

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2012 af hamza97 (Slettet)

Hej 

Sidder og har lidt brug for hjælp til nolge ligninger, kan i måske hjælpe? :)

x-2/6-2x+13/8=37/24-12+x/4

x/3+4=7

7-y/2-8

x/2+x/3=10


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du får mere hjælp ved at oprette din egen tråd med et nyt spørgsmål.

Brug parenteser, så det er klart, hvad der skal divideres med hvad.

I ligninger med brøker har man ofte fordel af at gange ligningen med brøkernes fællesnævner.


Skriv et svar til: Hvordan isolerer man x i disse ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.