Matematik

Funktionen g(x) er givet HJÆLP

30. oktober 2012 af oool (Slettet)

Hej alle sammen 

Jeg har fået til opgave at løse en funktion g  som er givet : 

 

g(x)= 1/3x^3 - 5/2x^2+6x- 3 

 

Bestem monotoniforhold for g 

 

Jeg håber nogen derud kan hjælp mig igang med opgaven ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af peter lind

Find g'(x) og løs ligningen g'(x) = 0. Brug dernæst at g'(x) > 0 => g(x) voksende, g'(x)<0 => g(x) er aftagende


Svar #2
31. oktober 2012 af oool (Slettet)

Mange tak for hjælpen. 

 

Ville lige spørger. 

 

Passer min udregning: 

 

f´(x)= x^2-x+6x-3

f´(x)=0 <--> x^2 - x + 6x - 3 = 0 ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2012 af peter lind

f'(x) = x2 -x+6


Skriv et svar til: Funktionen g(x) er givet HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.