Matematik

f(x)

30. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

det er altså virkelig svært.

 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for funkttionen f(x) i (x0; f(x0) ) er y = f'(x0)*(x-x0) + f(x0)

hvis det er differentiationen der volder problemer: Brug (xn)' = n*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2012 af Snick (Slettet)

Hej opretter.

Opgave 1)

Tangentens ligning har følgende formel

y = f '(x0) (x - x0) + f(x0

I dit tilfælde skal vi finde

y = f '(4) (x - 4) + f(4)

Fordi tangenten går gennem punktet (4, f(4))

Du skal starte med at differentiere funktionen f(x) for at finde den afledede funktion f '(x)

Når disse er beregnede skal du løse ligningerne

f(4)

og

f '(4)

Der afsluttes ved at indsætte de fundne værdier i tangentens ligning

y = f '(4) (x - 4) + f(4)

Samme fremgangsmetode i opgave 2)

 


Svar #3
30. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Nå den nu er diff., skal jeg så bare sætte de tal ind jeg havde i opgaven?


Svar #4
30. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

hvaså med alle de andre tal, altså 1/2 osv, skal de ikke også indgå, lidt forvirrende


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

f(4) og f '(4) er altså ikke ligninger, der kan løses, men tal, der kan beregnes ud fra opskriften for funktionen f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2012 af Snick (Slettet)

#5

Beklager den lille formuleringssvipser.

Du er naturligvis korrekt i din rettelse :)

Mvh Snick


Skriv et svar til: f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.