Matematik

Beregn år (renter)

30. oktober 2012 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En person indsætter 30000 på en konto med en fast rente på 2.3%

hvor mange år går der før beløbet kommet over 35000?

35000=30000*(1+0.023)^n

nogen der kan hjælpe mig med at stykke det op?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af peter lind

Divider ligningen med 30000 og tag derefter logaritmen på begge sider.


Svar #2
30. oktober 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

jeg kan ikke regne med logaritmer endnu :/ er der ikke andre måder?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2012 af peter lind

Nej


Svar #4
30. oktober 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

ok så må jeg jo lige læse op på logeritme..


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2012 af SuneChr

Uden brug af logaritmer:

V.h.a. en  lommeregner kan man jo finde ud af, hvor mange gange man skal sige

30000·1,023·1,023·1,023·1,023·   ................   ·1,023

indtil man når til 35000

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også bruge det tilnærmede udtryk

(1 + 0,023)n ≈ 1 + n·0,023

og så løse ligningen

3,5/3 = 7/6 = 1 + n·0,023 ,

dvs

n = (1/6)/0,023 = 7,2

Det er ikke helt nøjagtigt, men det giver dog et godt fingerpeg.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Det letteste

35000 = 30000 • ( 1 + 0.023 )n

35000 / 30000 = ( 1 + 0.023 )n

3.5 / 3 = ( 1 + 0.023 )n

ln( 3.5 / 3 ) = n • ln ( 1.023 )

n = ln( 3.5 / 3 ) / ln( 1.023 )

n ≈ 6.78

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er det letteste, som allerede beskrevet i #1, hvis man har kendskab til logaritmer, men læs nu trådstarters caveat i #2.


Skriv et svar til: Beregn år (renter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.