Matematik

Hjælp til ligning (L=Ø)

31. oktober 2012 af KattenKetty (Slettet) - Niveau: B-niveau

b) 3(x-2)+1 = x+2(x+2)
3x-6+1 = x+2x+4
Regner først begge parenteser ud
3x-5 = 3x+4
Derefter lægger jeg de forskellige faktorer sammen
3x-5+5 = 3x+4+5
3x = 3x+9
3x-3x = 3x-3x+9
0x = 9

Kan det passe, at den er "L=Ø"?
- Håber på svar, da det er en aflevering, som senest skal afleveres kl 23:59.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt. x forsvinder fra ligningen, der ender med forskellige tal på højre og venstre side.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning (L=Ø)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.