Matematik

Tangentens ligning

31. oktober 2012 af Geeek (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lad g(x)=x2+20x-10

Bestem ligningerne for tangenterne, hvor g
skærer 1.-aksen.

og jeg har så selv fundet punkterne (x,y)=(0,-10)

Nogen som kan fortælle hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

g(x0) = 0 ,

hvorved man finder x-koordinaterne for grafens skæringspunkter med 1.-aksen. Du har bestemt skæringspunktet med 2.-aksen.


Svar #2
31. oktober 2012 af Geeek (Slettet)

Ja det har jeg lige overset...nu giver det meget mere mening :) Tusind tak!


Svar #3
31. oktober 2012 af Geeek (Slettet)

Hvordan kan jeg så bestemme en af vinklerne mellem tangenterne?


Svar #4
31. oktober 2012 af Geeek (Slettet)

Glem det! Har fundet ud af det! :)


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.