Matematik

Mig igen

19. september 2005 af DK88GIRL (Slettet)
Ja.. Nu skriver hun sandelig igen... Min matematik lære laver sådan nogle underlige, "spisfindige" som han selv udtrykker det, opgaver.. Nu for eksempel denne her: Vi ser på ligninger: 4x-11(x-3)=5x-12(x-3)-2
a) Undersøg om tallet 7 er løsning ved at indsætte tallet i hendholdsvis venstre side og højre side at ligningen og så sammenligne de to resultater(Det er ikk 7 har jeg fundet ud af)
b)Bestem løsningsmængden til ligningnen hvis vi kun arbejder inden for de positive hele tal...

En der kan hjælpe mig med at forstå opg b???

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du løser ligningen som du normalt gør. Derefter tjekker du om den fundne løsning er et helt, positivt tal.

Svar #2
19. september 2005 af DK88GIRL (Slettet)

Pinligt pinlig pinligt.. jeg har altså lært at det er godt at spørge... Hvad er nul-reglen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Nulreglen:

Hvis

a*b=0

gælder at

a=0 v b=0

Svar #4
19. september 2005 af DK88GIRL (Slettet)

okey.. så hvis jeg skal løse en ligning der hedder: 3x(x-7)=0 hvad skal jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Så har du jo at

3x=0 v x-7=0

Svar #6
19. september 2005 af DK88GIRL (Slettet)

Ej undskyld.. Men det forstår jeg ikk.. Det kan jo ikk være noget svar på opgaven at man skriver: 3x=0 og x-7=0.. Men det er nok bare mig der er langsom
Sorry..

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du har to meget simple ligninger.

3x=0 - isoler x.

x-7=0 - isoler x.

Så finder du de to løsninger.

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2005 af Epsilon (Slettet)

" b) Bestem løsningsmængden til ligningnen hvis vi kun arbejder inden for de positive hele tal... "

De positive hele tal er mængden N, de naturlige tal *), så vi skal altså undersøge, om der findes x E N, som løser

4x - 11(x-3) = 5x - 12(x-3) - 2

Vis, at man efter et par simple regneoperationer ender op med

33 - 7x = 34 - 7x

og konkludér herudfra.

*) Der er ikke alle steder konsensus om, hvorvidt 0 er eller ikke er et element i N; i gymnasiet går man vistnok ud fra, at det ikke er. Men det er altså udelukkende en definitionssag.

//Epsilon

Skriv et svar til: Mig igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.