Matematik

Matematik Potenser / Rødder

01. november 2012 af Bammm (Slettet) - Niveau: C-niveau

(2√6-3√24)2

4*6+9*24-2*((2*√6)*(3*√24))=
4*6+9*24-(4*2√3)*(6*4√3)=

det er sådan jeg har gjort indtil videre tvivler på det er rigtig er der en der kan skrive udregningen ud korrekt, vil gerne li være færdig da jeg skal afl inde for 2 timer, og det er den eneste jeg er i tvivl om :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er rigtigt indtil videre. Men det kan jo reduceres, specielt da (√3)·(√3) = 3 .

Det simpleste er at reducere inden man kvadrerer, idet man benytter, at √24 = 2·√6

(2√6-3√24)2 = (2√6 - 3·2√6)2 = (-4·√6)2 = (4·√6)2 = 42·6 = 16·6 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Faktisk er den sidste udregning i #0 ikke korrekt. Det er kun rigtigt hertil:

4*6+9*24-2*((2*√6)*(3*√24))=

Du har antaget, at √6 = 2·√3 , men det er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2012 af SuneChr

# 0

Hvad forstod du ikke i denne tråd ?

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1258209

Læser du overhovedet den hjælp, du får ?

Ellers spilder du vores tid. Det er ikke derfor, vi sidder her.


Skriv et svar til: Matematik Potenser / Rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.