Matematik

Differential ligninger

01. november 2012 af jesperthenerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan griber jeg denne an? :( :

dy/dx=1/x+x  for x>0

Find integralkurven gennem punktet (1,1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af SuneChr

∫ (1/x + x) dx  =  F(x)         Vælg arbitrærkonstanten således, at    F(1) = 1         


Svar #2
01. november 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Kan du forklare det lidt i detaljer, så ville jeg være super taknemlig? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2012 af nielsenHTX

integrerer på begge sider og brug punktet (1,1) til at bestemme konstanten


Svar #4
01. november 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Mangler lidt en forklare gennem hele processen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2012 af SuneChr

# 4  Du er vel med på, at    F(x) = ln x   + ½x2   + c         c ∈ R   ?

Hvad er c, hvis F(1) = 1   ?


Svar #6
01. november 2012 af jesperthenerd (Slettet)

c1


Svar #7
01. november 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Er ikke lige helt med på hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2012 af SuneChr

Har du lært integralregning?


Svar #9
01. november 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Ja, det med F(x) --> f(x)-->f'(x)


Svar #10
01. november 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Ved godt at hvis man integrer 1/x giver det ln(x) og at x integreret giver 1/2x^2 ved hjælp af formlen 1/1+n x^1+n


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. november 2012 af SuneChr

# 5    F(x) = ln x   + ½x2   + c

          F(1)  =  ln 1  + ½·12  + ½ = ............ ?      Altså er c = ½

F(x) er da funktionen for integralkurven gennem (1 ; 1)


Skriv et svar til: Differential ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.