Matematik

Hjælp til én ligning

02. november 2012 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Kan ikek løse denne ligning, nogen der kan hjælpe?

 

(5/7)x+(3/2)=((13-(4-10x))/14)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2012 af peter lind

Gang ligningen med 14


Svar #2
02. november 2012 af nejvelda

Hvordan?

Og hvorfor lige 14? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2012 af mathon

 for x≠0

multipliceres på begge sider med 14

                     14·(5/7)x   +   14·(3/2)   =   14·((13-(4-10x))/14)

                     10x   +   21  =   13-(4-10x)

                     10x   +   21  =   13 - 4+10x

                     10x   +   21  =   9  + 10x

                      21 = 9   hvilket er en absurditet

                                L = Ø


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. november 2012 af SuneChr

Der er ingen løsning.


Svar #5
02. november 2012 af nejvelda

HEj 

Har regnet denne ligning, men ved ikke om det er rigtigt, kan i hjælpe?

2x-5(x-7)=3(x+9)-6(x-4)

2x-5x-35=3x+27-6x-24

    -3x-35=9x+3

        -12x=38

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. november 2012 af mathon

 

            2x   -   5(x-7)   =   3(x+9)   -   6(x-4)

            2x   -   (5x-35)   =   (3x+27)   -   (6x-24)

            2x - (5x-35) = (3x+27) - (6x-24)

            2x - 5x + 35 = 3x + 27 - 6x + 24

            -3x + 35 = -3x + 51

            35 = 51               hvilket er en absurditet

                               L = Ø

 


Svar #7
02. november 2012 af nejvelda

Mange tak skal du have for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til én ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.