Matematik

opstil en vektorfunktion

03. november 2012 af ma1704 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en opgave hvor jeg får opgivet at:

en ret linje danner en vinkel på 56 grader med x-aksen. linien skærer y-aksen i punktet  P = (0,-3). 

opstil en vektorfunktion for linien og regn grafen for vektorfunktionen. 

 

jeg er fuldstændig på bar bund, jeg har dog fundet den formel jeg tror at jeg skal bruge, men kan ikke finde ud af at opstille vektorfunktionen rigtigt alligevel, håber der er nogle der vill vise og forklare mig hvordan man gør? 

den formel jeg tror jeg skal bruge: 

vektor (r) =( x(t) over y(t) ) = rx * t + x0 over ry * t + y0

 

på forhånd tak for hjælpen. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2012 af mathon

 

                                              (           t         )
                                   r(t) =   (                     )
                                              ( tan(56º)·t - 3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2012 af SuneChr

(x ; y)  =  (0 ; - 3)  +  t·(1 ; tan 56o)


Svar #3
03. november 2012 af ma1704 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :) 

jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår hvad i gør, desværre, det ville være rart hvis i kunne sætte ord på det i gør? :) 

 


Svar #4
03. november 2012 af ma1704 (Slettet)

jeg har fundet ud af det nu, mange tak for hjælpen! :D

 


Skriv et svar til: opstil en vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.