Matematik

Endnu en ligning

19. september 2005 af Humblebee (Slettet)
Det går helt galt for mig idag..

2x-y+5=0 ^ 4x-2y+10=0
2x+5 =y ^ 4x+10 =2y
2x+5 = 4x+10/2
2x-2x = 5-5
0 = 0

Øhh.. løsningsmængde??


Svar #1
19. september 2005 af Humblebee (Slettet)

Eller har jeg regnet forkert på et tidspunkt?..måske overset noget.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Tja, det er ikke helt forkert. Prøv at gange igennem med 2 i den første ligning, og se hvad du så får.

Svar #3
19. september 2005 af Humblebee (Slettet)

Nej. nu er jeg helt tabt bag en vogn. Ja, så har jeg de samme ligninger, men hvordan skriver jeg det i en løsningsmængde? Jeg mener..hvad er X? Er det 0, og hvordan beregner jeg så y? ved at gange med 0? Nej vel..Sorry det er sikkert irriterende når folk spørger så dumt.

Jeg tror mit største problem er, at jeg ikke aner hvordan det skal skrives

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:

y = 2x + 5, x E R

Geometrisk set er løsningsmængden en linje i planen.

//Epsilon

Svar #5
19. september 2005 af Humblebee (Slettet)

Ville det så være korrekt at skrive opgaven

2x-y+5 =0 ^ 4x-2y+10=0
2x+5 =y ^ 4x+10 =2y
2x+5 = 4x+10/2

2x+5 = 2x+5 = y

L:(x E R)

Eller skal der noget forklaring til?

-Bee

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:
I første omgang bemærker vi, at ligningerne er ens (dette efterviser man naturligvis ved fx at multiplicere den anden ligning med 1/2). Der er således reelt kun én ligning;

2x - y + 5 = 0

Denne er netop ligningen for en ret linje, og løsningsmængden ses at være

S = {(x,y) E R^2 | x E R, y = 2x + 5}

Det bør være tilstrækkeligt.

//Epsilon

Svar #7
19. september 2005 af Humblebee (Slettet)

Tusind tak. Det har været til meget hjælp.
Nu tror jeg egentlig jeg kan regne alle disse opgaver. Det var enormt svært at se i bogen, hvordan løsningsmængden skulle sættes op.. (er selvstuderende)
Tak tak tak.. jeg sender et varmt smil
- Bee

Skriv et svar til: Endnu en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.