Matematik
Problemer med en opgave:(!!
JEG sidder fast i den her opgave.. da jeg ikke fatter spørgsmålet
find the volume of the solid enclosed by the surface z=1+e^x siny and the planes x = ± 1, y=0, y=Π, and z=0
Svar #2
04. november 2012 af misika (Slettet)
∫-11∫0π z dydx
Skal jeg så integrere det indre og bagefter det ydre?
Svar #4
04. november 2012 af misika (Slettet)
u = 1, dv= e^x sin y
du=dy, v = e^x-cos(y)
∫0 π (1+e^xsiny)dy = [1*e^x-cosy]y=π y=0
=π*e^x -cosπ + [e^xsiny]y=π y=0
=π*e^x-cosπ+e^x *sinπ
Synes det går helt galt... jo længere jeg kommer...
Svar #5
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
Beregn integralet
-1∫1 0∫π (1 + ex·sin(y)) dy dx = -1∫1 [y - ex·cos(y)]π0 dx
= -1∫1 (π +ex +ex) dx
= [πx + 2ex]1-1
= 2π +2·(e - 1/e)
= 2·(π + e - 1/e)
Svar #6
04. november 2012 af misika (Slettet)
Er det så volumen 2·(π + e - 1/e)
eller skal man gange ind?
Svar #8
28. oktober 2013 af sejereje91 (Slettet)
#5
Beregn integralet
-1∫1 0∫π (1 + ex·sin(y)) dy dx = -1∫1 [y - ex·cos(y)]π0 dx
= -1∫1 (π +ex +ex) dx
= [πx + 2ex]1-1
= 2π +2·(e - 1/e)
= 2·(π + e - 1/e)
Hej,
jeg ved godt at indlægget er gammelt, men i håb om at du stadig ser det peter lind, vil jeg lige spørge;
hvordan får du π +ex +ex?
Jeg får nemlig π +ex - ex
da; 1 + ex·sin(y)) = [y - ex·cos(y)] - det har du skrevet.. men fortegnet bliver da ikke ændret? Eller hvordan ? :)
Svar #9
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)
#8
Ved den øvre grænse y = π får man bidraget F(π) = π -ex·cos(π) = π + ex , og ved den nedre grænse y = 0 får man bidraget F(0) = 0 - ex·cos(0) = -ex . I alt får man under integralet i x:
F(π) - F(0) = π + ex - (-ex) = π + 2ex ,
som så integreres i x.
Svar #10
28. oktober 2013 af peter lind
For en ordens skyld. Det er Andersen der har foretaget den udregning
Du har -∫0πexsin(y)dy = -ex∫0πsin(y)dy =-ex[-cos(y)]0π = -ex(cos(π)-cos(0) ) = -ex( -1-1)
Svar #11
29. oktober 2013 af sejereje91 (Slettet)
Aaaaah! Tak :)
Jeg havde bare fået cos(π) og cos(0) til at gå ud med hinanden uden at tænke over det var ganget med ex. Tak! :-)
Skriv et svar til: Problemer med en opgave:(!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
