Matematik
Differential ligning
19. september 2005 af
Winifred (Slettet)
... Jeg ved ikke om den her opgave har været oppe før men et svar/link anything ville være alletiders.
opgaven:
bestem et førstegradspolynomium, der er løsningen til differentialligningen
dy/dx = 3x-2y
jeg har prøvet selv et par gange men kan ikke få den til at give et ordentligt resultat ...
så hvis der er nogle matematik genier som brænde inde med svaret vær sødat hjælpe - mange tak!
opgaven:
bestem et førstegradspolynomium, der er løsningen til differentialligningen
dy/dx = 3x-2y
jeg har prøvet selv et par gange men kan ikke få den til at give et ordentligt resultat ...
så hvis der er nogle matematik genier som brænde inde med svaret vær sødat hjælpe - mange tak!
Svar #1
19. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Et førstegradspolynomium p kan skrives
p(x) = ax + b
for reelle konstanter a og b. Indsæt y = p(x) og dy/dx i differentialligningen og afgør, hvad man deraf kan slutte.
//Epsilon
p(x) = ax + b
for reelle konstanter a og b. Indsæt y = p(x) og dy/dx i differentialligningen og afgør, hvad man deraf kan slutte.
//Epsilon
Skriv et svar til: Differential ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
