Matematik

Hjælp til opgave.

03. november 2012 af Nitramania (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa. Jeg skal have hjælp til denne opgave:

En billet til Roskilde Festival kostede i 1994, 540 kr.  Forbrugerpiserne steg i 9-årsperioden 1994-2003 i gennemsnit 2,21 % om året.

a) bestem hvad en billet til Roskilde Festival ville have kostet i 2003, hvis billetpriserne også var steget med 21,2 % om året i 2,21 % om året i 1994-2003.

I 2003 kostede en billet 1050 kr.

b) bestem den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i prisen for en billet til Roskilde.Festivl i 9-årsperioden 1994-2003.

I 2003 kostede en billet til Skanderborg Festival 1075 kr. I 9-årsperioden 1994-2003 steg prisen for en billet til Skanderborg Festival i gennemsnit med 7,2% om året.

c) bestem, hvad en billet til Skanderborg Festival kostede i 1994.

------

Det er opgaven. Jeg vil gerne have at vide, hvordan jeg regner dem ud - ikke resultatet, da jeg gerne vil forstå, hvordan man gør.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2012 af 123434 (Slettet)

Måske skal du bruge renteformlen

 

Fremskrivning Kn = K0· (1 + r)n

Tilbageskrivning K0 = Kn· (1 + r)–n


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2012 af Krabasken (Slettet)

a)  P2 = P1 * (1+r)9  hvor r = 2,21/100

b)  P2 = P1 * (1+x)9    Isolér x

c)  P2 = P1 * (1+r)9    hvor r = 7,2/100      Isolér P1  

:-)


Svar #3
04. november 2012 af Nitramania (Slettet)

Krabasken: Hvad står P'erne for? :) 

Ellers mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Prisen   ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2016 af amaliemals (Slettet)

fik du svaret ?? vil gerne have hjælp 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.