Matematik

Pris elasticitet, udregning af linær forskrift, når elasticitet er givet.

03. november 2012 af niico79 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej !
Jeg sidder med en opgave der lyder:
In 1998, Americans smoked 470 billion cigarettes, or 23.5 billion packs of cigarettes.  The average retail price was $2 per pack.  Statistical studies have shown that the price elasticity of demand is -0.4, and the price elasticity of supply is 0.5.  Using this information, derive linear demand and supply curves for the cigarette market.

Jeg prøver at finde demand funktionen, hvilket er en liniær forskrift y=ax+b, givet ved Q=a-bP. Hvor b er hældningen.

Jeg har formlen for Pris elasticitet for demand:   
 Ed=P/Qd * Delta Qs/ Delta P
 

d=demand og s=supply.
p=price
Q=quantity
Da funktionen er liniær burde jeg kunne finde b (hældningen) ved at sige: Delta Qs/Delta P= 2/235*-04
Det har jeg beregnet således:

Jeg kan sætte -0,4 ind i funktionen.
-0,4= 2 / 235 *Delta Qs/Delta P.
Jeg flytter over ved at dividere Delta Qs/Delta P over på den anden side af lighedstegnet. Derefter ganger jeg også -0,4 over på den anden side af lighedstegnet.
og får altså:
Delta Qs/Delta P= 2/235*-04
=0,003404

Men det er på ingen måde rigtigt.
Er der en venlig sjæl, der kan forklare, hvad jeg gør forkert?

 


Skriv et svar til: Pris elasticitet, udregning af linær forskrift, når elasticitet er givet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.