Matematik

Hjælp af matematik regnestykke

04. november 2012 af HamDenAnonyme (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har et spørgsmål vedr. matematikken.

Hvordan ville man løse ligningerne:

a) 4x-2/3 = 1/2 (x + 3)
b) 1/2 (-4x + 2) = 5 - 2x
c) x2 - 1 = (x - 2)(x + 1)

Ville være dejligt med en forklaring på hvordan man løser ligninger med brøker, er der nogle regneregler som er gældende, fordi jeg har ingen anelse om hvordan man angriber dem haha!


Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

man angriber dem ikke, man afskaffer dem ved at gange alle led med fællesnævneren for brøkerne og derefter forkorter man, så forsvinder brøkerne


Svar #2
04. november 2012 af HamDenAnonyme (Slettet)

Så hvordan ville den første lyde? Har ikke heeelt forstået 100 % endnu?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Ja eller i a) kan du gange op, så du slipper for at skulle bestemme fællesnævner og kan arbejde med hele tal i stedet. Løs x efterfølgende. Gør prøve, hvis du er i tvivl. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

4x-2/3 = 1/2 (x + 3)     ganng alle led med 3*2

6*4x-2*6/3 =1*6/2(x+3)   forkoeter de sorte

24x-2*2=3(x+3)

prøv selv den næste


Svar #5
04. november 2012 af HamDenAnonyme (Slettet)

Hvorfor er det 24x-2*2=3?

burde det ikke være

24x-12/3 = 6/2 (x + 3)

Liiiidt forvirret.

 


Svar #6
04. november 2012 af HamDenAnonyme (Slettet)

Eller vent nååå!
Så man laver brøkerne om til et "normalt" tal.. altså så den forsvinder, - altså brøken? så 6/2 bliver 3? og 6/3 bliver 3? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

6/3 bliver nu til 2, men det ser ud til du har fundet fidusen nu


Svar #8
04. november 2012 af HamDenAnonyme (Slettet)

Det også rigtigt, my bad!


Skriv et svar til: Hjælp af matematik regnestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.