Matematik

løs ligningen

04. november 2012 af hallomedmig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne ligning

x^2-x-6=0

er det nulreglen jeg skal bruge, hvis ja, er der så nogle der kan hjælpe.

Eller skal jeg bruge den formel hvor d=0..?

har ikke andet end: løs ligningen

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn ligningens diskriminant d og beregn så rødderne ved at indsætte i rodformlen. Her er d > 0 .


Svar #2
04. november 2012 af hallomedmig (Slettet)

hvis der står =0, er det så ikke fomlen d=0, -b/-2a

hedder den så ikke: 1/2*-1^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, for denne ligning har ikke diskriminanten 0. Genlæs #1. Enhver 2.-gradsligning formuleres på formen

ax2 + bx + c = 0 .

Aflæs værdierne af a, b, c, og beregn så d .


Svar #4
04. november 2012 af hallomedmig (Slettet)

arrrrhhhhhhhhh vent!

b^2-4ac=0

1^2-(4*1^2)*(-6)=..

 


Svar #5
04. november 2012 af hallomedmig (Slettet)

yes jeg har den nu, tak ;)


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.