Matematik

løs følgende opgave: -0,0581x^2+x+2

05. november 2012 af nanamus (Slettet)

hej hvem kan hjælp med at, løse den opgave

en kulgestøder støder sin kugle skråt op i luften. ifølge fysikkens love beksriver kulgen herefter en parabelformet bane. indtil en lander. i et bestemt kulgestød er ligningen for banekurven (parablen)

Y=-0,0581x^2+x+

tegn banekurven.(find toppunktet og tegn ved hjælp af støttepunkter. husk at kulgen lander.)

hvor højt kommer kulgen op? og hvor langt bliver der kastet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af hbhans (Slettet)

I toppunktet af banen er Y' = 0. Differentier og find x for toppunktet. Indsæt dette x i ligningen og find Y. Så højt kommer kuglen op.

Når kuglen lander er Y = 0. Løs ligningen  -0.0581x2 + x + 2 = 0 og find den største rod. Det er længden af kastet.


Svar #2
05. november 2012 af nanamus (Slettet)

 er det rigtigt hvad jeg gøre

y=  a=-0581 b=x C=2

hvor jeg skal find D først.

b2-4*a*c

0^2-4*(-0,0581)*2


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke helt rigtigt. Koefficienten b = 1 , ikke x. Det er koefficienten til leddet med x.

D = b2 - 4ac = 12 - 4·(-0,0581)·2


Svar #4
05. november 2012 af nanamus (Slettet)

tak Andersen


Skriv et svar til: løs følgende opgave: -0,0581x^2+x+2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.