Matematik

Skriv om til blandet tal/ligninger!

05. november 2012 af Alex4936 (Slettet)

Hej,  jeg har en matematik aflevering for til imorgen/tirsdag, og der er noget jeg ikke helt er med på, jeg skal "skrive om til blandettal, jeg kunne det igård, men har glemt alt om det... :$$

42/5=

32/7=

58/9=

40/7=

50/9=

37/4=

25/3=

28/9=..

Og ligninger:/

2x+8=4(x-3)

-3(x-5)= x-13

 

Der er mange flere men jeg vil bare vide hvordan man regner det ud :)

tak på forhånd!:)

 


Svar #1
05. november 2012 af Alex4936 (Slettet)

mangler lige noget ups :p

Skriv om til procent!

0,75=

0,04=

2,5=

0,2=


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2012 af Istaaaa (Slettet)

42/5 = 8 2/5

32/7 = 4 4/7

58/9= 6 4/9

40/7= 5 5/7

50/9= 5 5/9

37/4=9 1/4

25/3= 8 1/3

28/9= 3 1/9


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2012 af Matematikta (Slettet)

0,75= 75 %

0,04= 4 %

2,5= 250 %

0,2= 20 %

Når man omskriver fra decimaltal til procent gælder det at:

0,01 = 1 %
0,1 = 10 %
1,0 = 100 %
10,0 = 1000 %

osv.

Forstår du hvad det er jeg gør? :-)

 

NB: Hvad skulle du i ligningerne


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2012 af Matematikta (Slettet)

Hvis du skal løse for "x" så giver det at:

 

2x+8=4(x-3)

Første skridt: Du ganger "4" ind i parentesen så det bliver (4*x) og (4*(-3)) på højre side.

Dvs. det giver at:

2x+8=4x-12

Rykker "-12" over på venstre side og "2x" over på højre side:

20=2x

Deler med 2

x=10

-------------------------------
-3(x-5)= x-13

Ganger -3 ind i parentesen (giver 15 og ikke "-15" da " -*- = +)

-3x+15=x-13

Rykker "-13" over på venstre side og "-3x over på højre side"

28=4x

Deler med 4

x=7

 


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2012 af Istaaaa (Slettet)

0,75 = 75 %

0,04= 4%

2,5= 250 %

0,2= 20 %


Svar #6
05. november 2012 af Alex4936 (Slettet)

Super tak ista :)

 

Matematikta, forstår ikke helt hvordan du kan "gange ind i" altså hvordan du finder frem til hvad for et tal du skal gange ind i?...


Svar #7
05. november 2012 af Alex4936 (Slettet)

Nu forstår jeg tusind tak!


Svar #8
05. november 2012 af Alex4936 (Slettet)

Nu er der feks en der hedder 3x+4=5(6-2x) hvad gør jeg når det er to tal vedsiden af hindanden ved parrentes,?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2012 af Istaaaa (Slettet)

3x+4=30-10x

10x+3x=30-4

13x=26

x=2


Svar #10
05. november 2012 af Alex4936 (Slettet)

Selvom jeg bruger jeres måder kan jeg ikke få dem til at gå op..... :/ eks.

6(2x-3)=8x-2

7x-9=3(x+5)

6+6=-4(6-3x)

7(2x-1=8x-25

-7+x=17-3x

30-2x=x+42

4(3x+6)=3(x-10)

20-3x=x-8

-(x+8)=5(x+2)

2(-x+3)=2(2x+3)

-4(2-x)= x-5.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. november 2012 af Matematikta (Slettet)

Hvis du har at:

 

6(2x-3)=8x-2

 

Så gang 6 ind i parentesen ved 6(2x-3) dvs. sig både at (6*2x) og (2*-3). Gang "6" ind i begge led i parentesen (dvs. både 2x og -3 som vist)

Dette giver at:

12x-6=8x-2

 

Nu har du ikke parenteserne mere. Så kan du isolerer "x-erne" på den ene side og "talllene" på den anden side. Fx. Kan du rykke "8x" over på venstre side af lighedstegnet og du får at:

 

12x-8x-6=-2

Nu rykker du "-6" over på højer side (så x-værdierne er på venstre side og tallene på højre side):

4x=4

 

Du vil gerne finde hvad "x" er. Derfor deler du med 4 på begge sider:

4x/4=4/4


Du får altså at:

 

x=1

 

Håber det hjalp 

 

:-)


Skriv et svar til: Skriv om til blandet tal/ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.