Matematik

ligning + faktorisering

19. september 2005 af h-damen (Slettet)
Bestem samtlige løsninger til følgende ligning ved hjælp af en division og en sfterfølgende faktorisering
x3-3x2-4x+12=0 idet x = 3 er en løsning
hvordan løses denne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis r er rod i polynomiet P(x), gælder

P(x) = (x-r)*Q(x)

hvor Q(x) er en grad lavere end P(x).

Altså står du med divisionen:

(x^3-3x^2-4x+12)/(x-3)

Svar #2
19. september 2005 af h-damen (Slettet)

mange tak, nu kan jeg komme videre med min aflevering :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2005 af Duffy

x^3-3*x^2-4*x+12 = 0

(x-2)*(x-3)*(x+2) = 0

...hvoraf løsningerne let ses.


Duffy

Skriv et svar til: ligning + faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.