Matematik

Jeg Har brug for hjælp

05. november 2012 af 787 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

hvordan kan beregne siden b i opgaven . hjælp please

 

tak

 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af teamwork (Slettet)

for vilkårlige trekanter har du:

a^2=b^2+c^2 -2*b*c*cos(A)

du har c og a og vinklen til A


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne til at beregne vinkel C. Siden c er mindre end siden a, og vinkel C vil derfor være mindre end vinkel A, og der er ingen sinusfælde her. Derved kender man de to vinkler A og C og dermed også vinkel B. Endelig beregnes siden b ved at benytte den sidste del af sinusrelationerne.


Svar #3
05. november 2012 af 787 (Slettet)

Jeg har ikke b det , det der problemet !!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2012 af teamwork (Slettet)

det må du undskylde, jeg mente a og c. nu er det rettet


Svar #5
05. november 2012 af 787 (Slettet)

Andersen11

Er det sådan du mener

sin(c) = a/c = 7/5

også finde jeg vinkel b og bagefter siden b

100000000000 tak for hjælp Andersen

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skriver vinkler med store bogstaver, A, B, C, og siderne med små bogstaver, a, b, c. Det er vigtigt ikke at rode det sammen.

Ja, det er den fremgangsmåde, jeg beskrev, men du skal bruge sinusrelationerne korrekt. Trekanten er ikke retvinklet. Man har sinusrelationerne

sin(A) / a = sin(B) / b = sin(C) /c

Her, hvor man kender a, c, og A, får man så

sin(C) = sin(A) · c / a = sin(68º) ·5 / 7

Derved finder man vinkel C, og endelig har man B = 180º - A - C.

Dernæst benytter man så

b = a · sin(B) / sin(A) = a · sin(A+C) / sin(A)


Svar #7
05. november 2012 af 787 (Slettet)

Andersen 

hvis man skal b skav vi enten bruge den her a*sin(B)/sin(A) eller Den a*sin(A+C)Sin(A) ???

 

taaaak for hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

De to udtryk skulle gerne give samme resultat. Der er frit valg. I stedet for at beregne B ud fra 180º -A -C , kan man benytte (A+C), for de to vinkler har jo samme sinus

sin(B) = sin(180º -A -C) = sin(A+C)


Svar #9
05. november 2012 af 787 (Slettet)

jeg mente siden (b )

 

1000000000000 tak  for hjælp


Svar #10
05. november 2012 af 787 (Slettet)

Andersen

kan du  hjælp mig med at bestem længde af siden A, altså hvordan kan man finde det ?

 

1000000000000 tak for hjælp

Vedhæftet fil:Udklip.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #11
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Se din næste tråd.


Skriv et svar til: Jeg Har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.