Matematik

Matematik, hjælp!

05. november 2012 af eray (Slettet)

Hey folkens, har virkelig svært ved fjerdegradsligning da vi ikke har lært det, og af en eller anden grund har vi fået det for i en aflevering, opgaven lyder sådan:

x^4-4x^2+3=0

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af SuneChr

Prøv at sætte x = - 1  og  x = 1.

Så er du kommet så langt, og kan derefter se på en 2.gr. ligning.


Svar #2
05. november 2012 af eray (Slettet)

Forstår ikke helt det du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2012 af nielsenHTX

sæt y=x^2 altså

x^4-4x^2+3=0 ⇔

y^2+4y+3=0 som du ved hvordan man løser.

x findes så ved at indsætte i y=x2

 


Svar #4
05. november 2012 af eray (Slettet)

kunne du give nogle beregninger, forstår det ikke helt, det ser lidt sort ud for mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2012 af nielsenHTX

#4

i stedet for at løse

x^4-4x^2+3=0 kan man løse

y^2-4y+3=0   hvor y=x2

ligningen

y^2-4y+3=0  er en almindlig 2.gradsligning, som du ved hvordan man løser.

kan afslører at der er 2 løsninger lad os kalde dem for y1 og y2 dine x'er finder du så ved at indsætte dine y'er i

y=x2 altså

y1=x2  find x og y2=x2  find x

( der er i alt 4 løsninger )

(beklager at der i #2 kom et + i stedet for et - i ligningen for y , det er rettet her)


Svar #6
05. november 2012 af eray (Slettet)

Jeg ved godt hvordan man laver en andengradsligning

man regner d ud først, men hvordan kan der være 4 løsninger så= Forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2012 af mette48 (Slettet)

Den oprindelige ligning er en 4.grads ligning, som har 4 løsninger


Skriv et svar til: Matematik, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.