Matematik

Løsning af ligning

05. november 2012 af Druzze (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen :)

Er der nogen der vil hjælpe mig med at løse denne ligning: 50 = 13*1,7^x
Helst med mellemregninger da jeg meget gerne selv vil forstå det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af nielsenHTX

del med 13 på begge sider

tag så ln på begge sider

divider med ln(1,7)

og du har fundet x


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler faktoren 1,7x og tag så logaritmen log() på hver side:

1,7x = 50/13

x = log(50/13) / log(1,7)


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.