Matematik

Hjælp til ligning!

06. november 2012 af jbolvig123 (Slettet)

Hej, jeg skal bruge hjælp til at løse følgende ligning. 

x/2x + 4 = 3

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

x / (2x+4) = 3

?

Gang ligningen med brøkens nævner med forbeholdet 2x+4 ≠ 0 .


Svar #2
06. november 2012 af jbolvig123 (Slettet)

Altså:

( x / (2x+4)) * 2x+4 = 3 * 2x+4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ikke helt. Der mangler parentes på højre side.

( x / (2x+4)) * 2x+4 = 3 * (2x+4)

Reducer på venstre side og gang ind på højre side og isoler x.


Svar #4
06. november 2012 af jbolvig123 (Slettet)

Har den nu.
Mange tak! :)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.