Matematik

Hjælp til opgave - aflevering

07. november 2012 af HjælpRose (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Jeg har en aflevering men har problemer med nogle af opgaverne.

Opgave et lyder således:

Frihedsgudineden er belagt med kobber. Kobberet vejer 31 tons. Kobberes massefylde er 8,9 t/m3.

Rumfang = vægt : massefylde

Hvor mange m3 kobber blev der brugt?

 

Opgave to lyder således:

Kobberlaget er 2,37 mm tykt. 1 m = 1000 mm

Hvor mange m2 er overfladen af Frihedsgudinden?

 

Tak for hjælpen på forhånd. Ha' en god aften :-)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt tallene i formlen for rumfanget.

Beregn arealet af grundfladen i en kasse, hvis rumfang er det, der blev beregnet i Opg 1, og hvis højde er 2,37mm .


Svar #2
07. november 2012 af HjælpRose (Slettet)

Det vil sige at i første opgave er dette svaret:

31 tons : 8,9t/m3 ≈ 3,5 m3

 

Men forstår stadig ikke helt hvordan man løser opgave to? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.

En kasse, hvis grundfladeareal er A og hvis højde er h, har rumfanget

V = A·h

Benyt V = 3,5m3 og h = 2,37mm til at beregne overfladearealet A af kobberlaget på frihedsgudinden

A = V / h

Vær opmærksom på enhederne.


Svar #4
07. november 2012 af HjælpRose (Slettet)

Tak fordi du prøver at hjælpe, men jeg har stadig svært med at omregn enhederne. Kan du måske forklare hvordan man gør det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal så til sidst beregne arealet

A = V / h = 3,5m3 / 2,37mm = 3,5m3 / (2,37m/1000) = 3,5·1000m3 / 2,37m = (3500/2,37) m2 = ...


Skriv et svar til: Hjælp til opgave - aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.