Matematik

talrække problem

08. november 2012 af milo777 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej har denne talrække som jeg ikke kan knække!! hjælp mig 12 1 18 19 _ 13 15 _ _ _..... ps. den stopper et sted, den fortsætter ik ud i det uendelige. men kan ik huske hvormange "tal" der manglede :) håber i kan hjælpe! på forhånd tak.
tror måske det er noget med ur'et.

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Er der givet en forklarende tekst i forbindelse med selve talrækken?


Svar #2
08. november 2012 af milo777 (Slettet)

nej. min lære skrev den bare op på tavlen og så har vi til på mandag til at finde løsningen. :) men er 99% sikker på det er noget med et ur. :)

Svar #3
08. november 2012 af milo777 (Slettet)

please!!! kom nu en eller anden hjælp!!! ;) ????????????????

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Den er sgu da ikke ligefrem... men alle tal starter tilsyneladende med 1.


Svar #5
08. november 2012 af milo777 (Slettet)

ja... den er sgu lidt tricki (staves) ;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Her er en mulighed:

Alle tallene angiver hele timetal på et 24-timers ur. Der alterneres mellem to talrækker, hvor den ene er

12 18 _ 15 , hvor forskellen mellem to på hinanden følgende tal forøges med 3 timer; dvs

12 18(=12+6) 3(=18+9=27) 15(=3+12) 6(=15+15)

og den anden er

1 19 13 , hvor forskellen mellem to på hinanden følgende tal er 18 timer; dvs

1 19(=1+18) 13(=19+18) 7(=13+18) 1(=7+18) .

Kombineret fås

12 1 18 19 3 13 15 7 6 1

 


Svar #7
08. november 2012 af milo777 (Slettet)

tudsen tak! den giver da meget god mening, :) ??

Skriv et svar til: talrække problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.