Matematik

Ligninger, Hjælp gerne

08. november 2012 af XX88XX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved I hvordan man tegner disse 4 ligninger ind i et kordinatsystem som linjer?

Kan ikke rigtigt finde ud af det når der står -x

b) y2 = -x+4

d) y4 = -x+6

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Okay for b)   når x = 0 er y2 = -0+4 = 4

Så den skal skære y-aksen i (0,4) altså 4 opad. Så for hver x du går frem skal du gå en ned i y(pga. - ).


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2012 af Mikkel1210 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2012 af Mikkel1210 (Slettet)

Du kan bruge TI-Nspire til først at definere funktionen og derefter tegne den i et koordinatsystem. Ellers kan du her se hvordan de kommer til at se ud i de vedhæftede filer. (kommer i to omgange)

Vedhæftet fil:minus graf.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2012 af Mikkel1210 (Slettet)

Her er den anden (-x+6)

Vedhæftet fil:minus graf2.PNG

Svar #5
08. november 2012 af XX88XX (Slettet)

er d) så:

y4=-x+6

y4 =-0 +6 = 6

x=0

y= 6

(0,6)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

I går fik du hjælp til flere opgaver af nøjagtigt den samme type. Hvorfor læser du ikke den hjælp, du allerede har fået, så du selv kan løse dine opgaver.


Skriv et svar til: Ligninger, Hjælp gerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.