Matematik

Vægten på en kugle (10 cm diameter)

08. november 2012 af stritter72 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Jeg har brug for at få at vide, hvad en kugle på 10 cm i diameter med blod vejer. 

Hilsen Majse

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af peter lind

Rumfang = 4π*r3/3. Ganger du det med massefylden får du massen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2012 af SuneChr

Formlen for kuglens rumfang må findes i en formelsamling. "Blod" er mange slags fraktioner. Erytrocyter, plasma, fuldblod, ...........

Massefylden skal kendes på dén væske, der fylder kuglen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

ρfuldblod = 1.06 ( g / cm3 ) , r = 5 cm

Vfuldblod = 4/3 • π • r3 = 4/3 • π • (5 cm)3 = 523.6 cm3

mfuldblod = ρfuldblod • Vfuldblod = 1.06 ( g / cm3 ) • 523.6 cm3 = 555 g


Skriv et svar til: Vægten på en kugle (10 cm diameter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.