Matematik

Løs ligningen f(x) = g(x)

09. november 2012 af ida0708 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har to funktioner:

f(x) = 50 * 1.10^x

g(x) = 80 * 0.85^x

Og jeg skal løse ligningen f(x) = g(x)

Så dvs. 50 * 1.10^x = 80 * 0.85^x

Men herefter kan jeg simpelthen ikke finde ud af, hvordan man isolerer x?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2012 af SuneChr

Der gælder

ax/bx = (a/b)x


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2012 af nielsenHTX

saml led med ax på den ene side og tal på den anden side.

du kan så bruge at ax/bx=(a/b)x og så kan du tage ln på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

                         50 • 1.10x = 80 • 0.85x

                         1.10x / 0.85x = 80 / 50

                         (1.10 / 0.85)x = 8 / 5

                         ln ( (1.10 / 0.85)x) = ln (8/5)

                         x • ln( 1.10/0.85 ) = ln(8/5)

                         x = ln (8/5) / ln(1.10/0.85)

                         x ≈ 1.82

 


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x) = g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.