Matematik

hvad betyder konstanterne

09. november 2012 af line112 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skulle lave en graf, hvor jeg havde indbyggertal fra år 1996-2012. derefter fik jeg ligningen 20038x -3E+07. jeg skal forklare hvad konstanterne betyder, men jeg forstår ikke hvad 3E betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2012 af hbhans (Slettet)

Jeg gætter på at udtrykket betyder

20038*x - 3*107


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har sikkert brugt selve årstallet i stedet for (årstallet - 1996) som den uafhængige variable x. Derfor bliver konstanten b så urimeligt lille, og den har ikke den mere meningsfulde betydning, som konstanten b ville have, hvis man brugte (årstallet - 1996) som x, da b her ville være indbyggertallet i året 1996.

3E+07 betyder 3·107 .


Svar #3
09. november 2012 af line112 (Slettet)

jeg forstår stadig ikke, hvordan ligning for en linær ligning kan være 20038*x - 3*107.jeg ved ikke ved ikke hvad de konstanter betyder

  . j

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

b værdien angiver start populationen (hvor x er nul). Da du har regnet kristi fødsel som år nul, giver den forkert tal.

a værdien angiver væksten pr. år.


Svar #5
10. november 2012 af line112 (Slettet)

er min graf og ligning så forkert


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Står der en bemærkning i opgaven om, hvad x er?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det virker lidt upræcist at der kun står 3 E 7 , da der så kun er eet betydende ciffer. Der skal helst flere decimaler på.

 

NB. Hvis du lægger 1996*20038 til b værdien, får du startpopulationen i 1996.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Det ser ikke ud til, at ladyen gider svare -


Svar #9
10. november 2012 af line112 (Slettet)

Jeg vedhæfter grafen og årstallene med inbyggertal 

Jeg skal forklare hvad konstanterne i ligningen betyder 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

I alle den slags opgaver, hvor der indgår tabeller med data og årstal i moderne epoker, benyttes tidsforskellen fra et relevant begyndelsestidspunkt, oftest tabellens start, som den variable x, så man undgår de urimelige og undertiden unøjagtige værdier for konstanten b, som jeg gjorde opmærksom på i #2. Det er klart, at hvis man benytter årstallet selv i en lineær model, angiver konstanten b modellens (sikkert helt urealistiske) bud på værdien i år 0.


Svar #11
10. november 2012 af line112 (Slettet)

Jeg har bare taget årstallene fra 1996-2012, og derefter har jeg tegnet en graf i excel, som så har vist den ligning den er kommet frem til.


Svar #12
10. november 2012 af line112 (Slettet)

tablens begyndelsestidspunkt er år 1769 med indbyggertal på 797584


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Tabellen giver endda befolkningen i tiden 1995 - 2012. Det vil så være naturligt at bruge antal år efter 1995 som den variable x.


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Over så lange tidsrum skal man ikke forvente, at en lineær model kan anvendes. Selv over dette tidsrum 1995-2012 er kurven ikke lineær.


Svar #15
10. november 2012 af line112 (Slettet)

der står i opgaven, at jeg skal vise, at danmarks indbyggertal er steget lineært fra 1995 til 2012, ved at tegne en tendenslinje


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Jam, så tegn den tendenslinie, du finder, når du laver regressionen rigtigt, som forklaret ovenfor. Benyt (år - 1995) som den variable x.


Svar #17
10. november 2012 af line112 (Slettet)

Hej igen.

Jeg har nu sagt startår 1769 - 1995 = 226

i tablen har jeg nu indsat istedet for år 1769, 226 og befolkningstallet fra 1769 797580 

Derefter fik jeg en lineær linje med ligningen y = 2654,1x + 78773 

Nu når jeg f.eks indsætter årstallet 1997 i ligningen, får jeg ikke det samme tal, som der står i tablen. 

Er der noget jeg har gjort forkert ? 

se den vedhæftet fil

opgaven gik ud på følgende:
- lav en graf over danmarks indbyggertal fra 1995-2012

- vis at danmarks indbyggertal er steget lineært fra 1995-2012, ved at tegne en tendenslinje

- forklar hvad konstanterne betyder.

Vedhæftet fil:lllijhhh.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Det var ikke -5E07 men derimod (+)5E06, altså 5000000

Se vedhæftede -

- og en anden gang, når du spørger her - så SVAR, når vi skriver til dig

:-)

Vedhæftet fil:101.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #19
10. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

"...der står i opgaven, at jeg skal vise, at danmarks indbyggertal er steget lineært fra 1995 til 2012, ved at tegne en tendenslinje"

- Når der står dette, skal du jo kun lave en regression kun for disse 17 år!

... og du kan evt. med fordel kalde 1995 for år 0, og 2012 for år 17.


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. november 2012 af Krabasken (Slettet)

y = ax + b = 20038x + 5000000

a (20038) er jo liniens hældning - og dermed tilvæksten pr. år

Hvis du sætter x = 0 (svarer til 1996) får du y = b (5000000) - altså det antal, der var i 1996

:-)

 


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.