Matematik
matematik
20. september 2005 af
Helin (Slettet)
Hej. Nogen som kan give mig de eksakte værdier af integralerne:
1. ∫ 1/(xlnx) dx, og grænseværdierne er e og 2e
2. ∫ lnx/x^3 dx, og grænseværdierne er e og 2e
3. ∫ 1/x(lnx)^3 dx, og grænseværdierne er e og 2e
Tak!!!
1. ∫ 1/(xlnx) dx, og grænseværdierne er e og 2e
2. ∫ lnx/x^3 dx, og grænseværdierne er e og 2e
3. ∫ 1/x(lnx)^3 dx, og grænseværdierne er e og 2e
Tak!!!
Svar #1
20. september 2005 af fixer (Slettet)
Er det ikke mere interessant hvordan du bestemmer integralernes værdi ?
Svar #2
20. september 2005 af fixer (Slettet)
Begrebet 'grænseværdi' skal ikke benyttes for integrationsgrænserne. Pas på med det. Den rette betegnelse er integrationsgrænse, slet og ret.
Svar #3
20. september 2005 af fixer (Slettet)
Vink:
1) Benyt substitutionen
t = ln(x) => dt = dx/x
2) Benyt partiel integration
fg = S[f'g]+S[fg']
og lad f(x)=ln(x), g'(x)=1/x^3.
3) Benyt atter substitutionen:
t = ln(x) => dt = dx/x
Sæt selv grænserne ind.
1) Benyt substitutionen
t = ln(x) => dt = dx/x
2) Benyt partiel integration
fg = S[f'g]+S[fg']
og lad f(x)=ln(x), g'(x)=1/x^3.
3) Benyt atter substitutionen:
t = ln(x) => dt = dx/x
Sæt selv grænserne ind.
Skriv et svar til: matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
