Matematik

kvadratroden af -28 ???

11. november 2012 af cillebaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej:) 

Har lige et spørgsmål 

Jeg skal beregne diskriminaten af hvor jeg har tallene a= 3 b =-4 c=1 

så det bliver -4^2-4*3*1 = -28 er det rigtigt ??

så skal jeg beregne r1 = -b + kvardratroden af d/2a 

Men kan man godt tage kvadratroden af en negtivt tal ????

Og hvis hvordan regner man det så ud?? 

Håber der er en der vil hjælpe :) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af nielsenHTX

du har ikke udregnet diskriminanten rigtigt.

D=(-4)2-4*3*1=16-12=4

kvadratroden af et negativt er et komplekst tal og det har man normalt ikke om i gymnasiet, så hvis D<0 siger man normalt at 2.gradsligningen ikke har nogen løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2012 af hbhans (Slettet)

Nej! Du har regnet forkert.

Formlen for deskriminanten lyder √(b2  - 4ac) =√( (-4)2  - 4·3·1) = √(16 -12) = √4 = 2


Svar #3
11. november 2012 af cillebaek (Slettet)

Tak :) 

Tænkte nok det var der den lå :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2012 af mette48 (Slettet)

#2 √ indgår ikke i formelen for diskriminanten

d= b2-4ac her = 4


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2012 af hbhans (Slettet)

#4 Du har ret; undskyld mit sjuskeri.


Skriv et svar til: kvadratroden af -28 ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.