Matematik

Hjælp til en mat opgave

11. november 2012 af Snf (Slettet)

Jeg har denne opgave som jeg virkelig ikke forstår. Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe den an - forstår heller ikke måden den er formuleret på. 

 

Klinten i C er 50 m høj og skibsmasten i A er 10 m høj
Hvor lang er horisontens kant fra C og hvor langt er der til skibet i fugleflugtslinje fra C? (Jordens radius er 6370 km) 

Der er vedhæftet et billede som viser en tegning af en cirkel - som nok skal forestille Jorden, og en trekant ligger "inde i" jorden. 

 

På forhånd tak :-)

(matematik på B i gymnasiet)

Vedhæftet fil: Mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af mette48 (Slettet)

Vinkelen ved horisontens kant er ret

du kan bruge pytagoras idet du kender radius samt A afstand fra jordens centrum


Svar #2
11. november 2012 af Snf (Slettet)

Tak, men jeg forstår det virkelig ikke.. Skal jeg så sige, at fra horisontens kant til c er længden = 0,012+ 6370= længden ophævet i 2. potens??

Ved andet spørgsmål: hvor langt er der til skibet i fugleflugtslinje fra c - hvordan finder jeg det?? Og hvor er "skibet"? :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2012 af mette48 (Slettet)

Centrum kaldes O

OB2+CB2=OC2

OB er radius og OC radius+50


Svar #4
11. november 2012 af Snf (Slettet)

Er det så den formel jeg skal bruge for at finde længden på horisontens længde fra c, eller skal jeg bruge den til at finde skibets længde i fugleflugtslinje fra c??


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2012 af mette48 (Slettet)

Prøv at tegne trekanten på din tegning, så kan du se det


Svar #6
11. november 2012 af Snf (Slettet)

Det har jeg gjort. Jeg forstår bare ikke spg 2: hvor langt er der til skibet i fugleflugtslinje fra C

Jeg forstår ikke hvad der menes med: hvor langt er der til skibet..   Er c ikke en del af skibet?? - hvis ikke, hvad er så skibet?? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2012 af mette48 (Slettet)

C er en klint på land.

Læs hele #0 igen


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. november 2012 af Krabasken (Slettet)

AO = 6.370.000 + 10 = 6.370.010 m
 

CO = 6.370.000 + 50 = 6.370.050 m
 

BO = 6.370.000 m
 

Find BC og AC
 

1)  BO^2 + BC^2 = CO^2    Isolér BC
 

2)  AB^2 + BO^2 = AO^2   Isolér AB.

AC er da = AB + BC

Alle liniestykkerne skal korrekt skrives fx. |AO|

:-)


Skriv et svar til: Hjælp til en mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.