Matematik

Matematik

11. november 2012 af Mathon23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har en opgave der lyder sådan:

 

En funktion f er bestemt ved  f x =x^3  2x +8.
Bestem f ' (1) , og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f (1)) .

Kan slet ikke forstå hvad jeg skal gøre nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

t = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #2
11. november 2012 af Mathon23 (Slettet)

Altså har ingen ide om hvad jeg skal gøre. Skal jeg bare putte tallene ind i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal først differentiere funktionen f(x) og så beregne f(1) og f '(1) og indsætte det i tangentligningen. Det vil sikkert også være en god ide at repetere afsnittene i din bog.


Svar #4
11. november 2012 af Mathon23 (Slettet)

Har differentieret den F(x) 1^3+2*1+8= 11 (Ved ikke om den er rigtig differentieret)
 

Skal vi så ikke  putte 1 ind i ligning og derefter bruge formlen Y= ax+b ?

 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.