Matematik

Matematik

11. november 2012 af Mathon23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har en opgave der lyder sådan:

 

En funktion f er bestemt ved  f x =x^3  2x +8.
Bestem f ' (1) , og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f (1)) .

Kan slet ikke forstå hvad jeg skal gøre nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

husk

                             f (x) = xn

                             f ' (x) = n • xn-1

   derfor

        f (x) = x3 + 2x + 8

             f '(x) = 3x2 + 2

             f '(1) = ..

             f (1) = ...

   Tangentens ligning

         y = f(1) + f '(1) • (x - 1)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.