Matematik

Find de to løsninger ud fra en differentieret funktion

12. november 2012 af fionasadolin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg har virkelig brug for hjælp - skal til en vigtig matematikprøve i morgen.

 

Mit spørgsmål lyder:

Hvordan finder jeg de to x-rødder/løsninger ud fra en differentieret funktion? Jeg har først en funktion til et tredjegradspolynomium, som jeg herefter differentierer og sætter lig 0, ved ikke hvordan jeg finder de to løsninger)

Den differentierede funktion: f ' (x) = 3x2 -12 = 0. Jeg ved at de to løsninger er x = -2 V x = 2, men hvordan dælen når man frem til det ud fra den differentierede funktion???

 

På forhånd tak.

Mvh. Fiona


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af PeterValberg

som du vil løse enhver anden andengradsligning:

rødderne findes som:

i dit tilfælde er det dog meget nemmere:

3x2 - 12 = 0
3x2 = 12
x2 = 4
x = ±√4
x = -2   ∨   x = 2

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. november 2012 af fionasadolin (Slettet)

TAK!


Skriv et svar til: Find de to løsninger ud fra en differentieret funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.