Matematik

Hjælp til diff. ligning

12. november 2012 af sweeet (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe med denne her:

 

dv/dt = -C3*V^2-C4*V  ^ C3= C1/m  og C4=C2/m

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lad være med at benytte både v og V om den samme størrelse. Hvis differentialligningen er

dv/dt = -C3·v2 - C4·v ,

hvor C3 og C4 er konstanter, kan man løse den ved at foretage substitutionen u(t) = 1/v(t) .


Svar #2
12. november 2012 af sweeet (Slettet)

V er en hastighed og bliver desværre nødt til at være der, har også forsøgt med substitution men den går ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er så v ?


Svar #4
12. november 2012 af sweeet (Slettet)

V og v er et og samme, nemlig hastighed. Min fejl, at jeg skrev v og V sorry.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så gå tilbage og læs svaret i #1. Med substitutionen u = 1/v får man så differentialligningen

      u' = C3 + C4·u

der let kan løses.


Svar #6
12. november 2012 af sweeet (Slettet)

Takker, kigger på den og ser om jeg kan løse den.


Skriv et svar til: Hjælp til diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.