Fysik

Kritisk vinkel

12. november 2012 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jf. bølgelære - refleksion og brydning, er der da nogen, som ved hvordan man bestemmer den kritiske vinkel ud fra en eventuel formel? Opgaven lyder: Bestem den kritiske vinkel for for overgangen glas-luft.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Snells lov på formen

n·sin(i) = sin(b)

Den kritiske vinkel for denne overgang er den vinkel i , hvor b = 90º , dvs. løs ligningen

n · sin (icrit) = 1


Svar #2
12. november 2012 af Ristedorte (Slettet)

Tak for det, Andersen. God aften.


Skriv et svar til: Kritisk vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.