Matematik

Hvordan finder jeg dybden i cylinderen?

13. november 2012 af josephinemarquard (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har en opgave i matematik som jeg har svært ved at løse. Jeg skal beregne dybden i cylinderen, men ved ikke hvordan jeg skal finde frem til det. De eneste informationer jeg har er:

- Radius: 2,24 m.

- Liter vand i cylinderen: 14.310 liter

- Omkreds: 14,14 m.

Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre. Please hjælp! Taaak :-)
 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af canoncanon (Slettet)

jamen du ved at der kan være 1000 liter på en kubik meter.

Du har et udtryk for volumen af en cylinder der heder V=A*d,

A=arealet altså pi*r^2=A og d er din dybde.

efter som du regner i meter vil det sige at du har 14,310 kubikmeter vand i din cylinder.

så du skal plot beregne d.

14,310m^3=pi*(2,24m)^2*d.

husk at din enhed bliver i meter "m"


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg dybden i cylinderen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.