Matematik

Geomatri problemer.

14. november 2012 af Henriettc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg må opgive fuldstændig. Håber der er en der kan hjælpe.

Det er en trekant, side a er 14 cm, b er 32 cm og c er 26 cm.

Jeg skal

1:  bestemme vinklen på B, som også er STUMP. Men UDEN at bruge vinkelmåler.

2: Bestemme vinklen på C.

3: Bestemme arealet af trekanten.

 

Jeg er gået tabt i mine formler og hver gang jeg prøver på min lommeregner, skriver den Error??!!

 

HJÆLPPPP

 

Henriett


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af ebae (Slettet)

Du skal bruge coinus-relationerne

 

f.eks. til vinkel B

 

 

osv

her er de andre vinkler:

.

 

HUSK: hvis du har 2 par (dvs. f.eks. siden a og vinkel A, så skift over til sinusrelationere da det er en del nemmere)
Cosinus bruger man til at finde vinkler.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2012 af PeterValberg

Få det beregnet online med skitse og formler:  [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. november 2012 af Henriettc (Slettet)

GirlVanessa.

Når jeg bruger din formel giver det - tal.

 

Tak Peter.

Den prøver jeg.

Det er også mig der spurgte om hjælp på 6 kanten

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2012 af ebae (Slettet)

Det er fordi du skal tage det omvendte af Cosinus. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2012 af ebae (Slettet)

altså det tal du får skal du f.eks. regne ved at skrive på lommeregneren cos-(dit svar) og så får du vinklen. Eller du kan bare starte med at tage den omvendte til Cosinus allerede fra starten af. 


Svar #6
14. november 2012 af Henriettc (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu. Tak for hjælpen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2012 af mathon

alternativt
                        a = 14    b = 32    c = 26

 

             b2 - (a-c)= 322 - (14-26)2 = 880             (a+c)2 - b2 = (14+26)2 - 322 = 576


             b2 - (a-c)2         880     55
             ------------- =     ----- =  ----
             (a+c)2 - b2        576     36

 

 

             c2 - (a-b)= 262 - (14-32)2 = 352            (a+b)2 - c2 = (14+32)2 - 262 = 1440



             c2 - (a-b)2        352       11
             ------------- =     ----- =   ----
             (a+b)2 - c2      1440      45

 


                                 b2-(a-c)2   
            tan2(B/2) =  ------------  = 55/36
                                (a+c)2-b2   
 

            B = 2·tan-1(√55/36)) = 102,1º

 

                                 c2-(a-b)2   
            tan2(C/2) =  ------------  = 11/45
                                 (a+b)2-c2   
 

            C = 2·tan-1(√(11/45)) = 52,6º

 

 

trekantsareal

           T2 = (1/16) • (b2 - (a-c)2) • (a+c)2 - b2) = (1/16) • 880 • 576 = 31680

           T = √(31680) = 177,0

                          

 

                          


            

 

 

 

 

                

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2012 af mathon

glemte halvparenteser

                T2 = (1/16) • (b2 - (a-c)2) • ((a+c)2 - b2) = (1/16) • 880 • 576 = 31680

 

                B = 2·tan-1(√(55/36)) = 102,1º


Svar #9
14. november 2012 af Henriettc (Slettet)

TAK FOR HJÆLPEN alle sammen.

Nu er opgaven løst.

 

Henriett


Skriv et svar til: Geomatri problemer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.